Ebba Busch Thor, som snart kommer att bli Kristdemokraternas nya partiledare, gjorde i går ett lysande framträdande i Agenda. Jag tror att hennes drivkraft är just vad partiet behöver. Dessutom är det spännande med en kraftfull konservativ röst i politiken.

Liberalismen har historiskt sett två motståndare: konservatism och socialism. Den förra är nästan skamligt underdånig i Sverige. I och med att de konservativa delar liberalismens syn på marknadsekonomi och eftersom svenska konservativa är mjäkiga i det som skiljer dem från liberaler har de två lägren klumpats ihop.

Rösten som har stoppat liberaler och konservativa i samma påse har förstås gynnats av detta. Vänstern har kunnat peka högerut på en lättidentifierad fiende och därmed lyckats framstå som den goda huvudmotståndaren. Om nu konservatismen genom Ebba Busch Thor får ett nytt och fräscht ansikte får även vi liberaler möjligheten (skyldigheten) att fäktas högerut. De konservativa har fel, vi kan peka på varför och därmed krypa ur vår gemensamma sovsäck.

Bra för oss, bra för de konservativa, bra för Sverige – och dåligt för vänstern.