Jag skriver om alkoholpolitik på Nocturums hemsida

Idag skriver jag på Nocturums hemsida om vad John Locke skulle kunna tänkas ha sagt om vår moderna alkoholpolitik. Min läsning är klassiskt liberal och jag gör inga anspråk på att ha gjort den ”rätta” tolkningen.

Den moderna människans makt över sig själv borde, enligt en lockeansk tanketradition, inkludera makten över produktionen, handeln och konsumtionen av alkohol. Statsapparaten saknar rätt att bestämma vem som ska tillverka alkohol, hur den distribueras, vem som konsumerar den eller på vilket sätt. Allt sådant faller under civilsamhällets ansvar. Den enskilda människan har rätt att njuta av naturens frukter så som hon själv behagar, även om dessa råkar vara jästa äpplen. Sådant får inte ens goda avsikter ta från civilsamhället.

1 Response to “Jag skriver om alkoholpolitik på Nocturums hemsida”  1. 1 Panelsamtal om alkoholpolitik | En ganska liberal blogg Trackback vid 13 februari, 2014 kl. 11:42

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Doktorand i filosofi som bloggar för att bejaka skrivlusten. Läs mer här.

Senaste inläggen